Waarom dit thema?
Elk bedrijf in de voedselketen draagt verantwoordelijkheid over de veiligheid van de levensmiddelen dat het behandelt. Wie met levensmiddelen bezig is, weet dat micro-organismen een enorme invloed kunnen hebben op de houdbaarheid en de veiligheid van levensmiddelen. Enige basiskennis verwerven over microbiologie is dan ook een must om microbiologische problemen te vermijden, of als ze zich stellen, correct aan te pakken.
Waarom deze opleiding?
Deze opleiding heeft tot doel uw basiskennis met betrekking tot microbiologie aan te scherpen.
Er zal kennis verworven worden, toepasbaar in het eigen productieproces en op de betrokken levensmiddelen.
Deze informatie zal bijdragen tot betere inzichten in het HACCP-plan, of globaler gezien in het toegepaste autocontrolesysteem en/of certificatieschema.
Inhoud
- Inleiding tot microbiologie
- Soorten micro-organismen
- Groei micro-organismen
- Wettelijke context
- Analyseplan
- Omgevingsmonitoring
Waar & wanneer
Voor wie
We richten ons met deze workshop tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie of van andere organisaties die met microbiologie in aanraking komen. Ook medewerkers waarvoor deze materie helemaal nieuw is, zijn welkom.
Voor deelname aan deze workshop is geen voorkennis vereist.
Prijs
Ledenprijs
Nog geen lid? Lid worden kan al vanaf € 205 per jaar
Deze opleiding goedkoper volgen?
- Bekijk op welke subsidies (o.a. KMO-portefeuille, Alimento-korting, ...) je recht hebt
- Korting mogelijk bij meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf
- Bij een groter aantal deelnemers is het voordeliger om deze opleiding in-company te volgen
Na de opleiding
Door het volgen van deze opleiding zal je beter gewapend zijn met noodzakelijke kennis over microbiologie. Het zal je helpen om microbiologische problematieken beter in te schatten en aan te pakken, zodat houdbaarheid en veiligheid van levensmiddelen kan gegarandeerd worden.
Docenten
- Bio-Ingenieur in de Scheikunde
- expert voedselveiligheid
- ruime ervaring met opbouwen van voedselveiligheidsmanagementsystemen en HACCP-plannen
Op maat
Liever een oplossing op maat?
- Win het advies in van een ervaren vakspecialist, en doe beroep op een consultant.
- Meerdere collega's die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 4 deelnemers is in-company voordeliger.
- Aangepast op basis van de noden van jouw organisatie.